All you need

Efter att ha fokuserat på matlagning den senaste tiden ryckte det rejält i baknerven inför helgen. Då dyker den ständiga frågan upp: vad ska jag göra med resultatet? Min kollega sa häromdagen att jag kunde få fylla hens frys. Hen är just nu lyckligt ovetandes om att hen ska få ta emot en mindre låda med cupcakes imorgon.

Min grundtanke var att jag skulle testa min creme brulé-brännare som jag fick i julklapp. Förra julen. Hög tid med andra ord. Det visade sig att det inte fanns någon gas i. Och det fanns ingen gas att köpa i mataffären eftersom den var slut, så den får helt enkelt invigas en annan dag. Det blev istället en marängtopp som fick förbli obränd, vilket inte är fy skam det heller. Marängen är ungefär len som silke. Och i kombination med choklad och citron finns det inte så mycket mer man behöver faktiskt.

Chokladtårta

Jag använde det här receptet och hällde drygt hälften av chokladsmeten i en vanlig bakform med löstagbar kant (24 cm, smord och bröad med kako) till en tårtbotten och hällde resten i muffinsformar. Från tårtbotten stansade jag ut tre små bottnar (10 cm), jämnade till topparna och fyllde med lemon curd på båda lagren. Därefter gjorde jag en marängfrosting av det här receptet och bredde ett tunt lager runt och ovanpå tårtan, som sedan fick stå i kylen 10-15 min. Därefter bredde jag på ett rikligt lager med frosting och toppade med blåbär. Muffinsen fyllde jag med lemon curd och spritsade frosting på ovanpå.

Tårta och bitTårtans nätta storlek (4-5 bitar) gör den ypperlig till efterrätt eller fika för ett mindre sällskap. Eftersom det blev både frosting och rester av tårtbotten över passade jag på att öva lite spritsteknik… Någon gång ska det bli en tårta med fint spritsade toppar!

Övning

 



Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s